O nama
Velika Morava je najveća srpska reka. Zovu je još i skrivenom rekom. Zaklonjena je stablima vrbe, topole i jasena uz obalu, ostacima nekadašnjih nepreglednih šuma. Otima se oku putnika koji prolaze najvažnijim pravcem u Srbiji koji spaja Evropu sa Azijom.
Već vekovima nije plovna. Povremeno se sa njenog dna izvuku ostaci stare slave.Među tim ostacima je i hrast star par hiljada godina koji je ugledao svetlost dana .

Određene strukture ili boje drveta mogu biti veoma privlačne iz estetskih razloga ili zato što su retke na tržistu.

Prodajemo sirovinu, repromaterijal i unikatni nameštaj. Drvo koje koristimo je: hrast (abonos), mazer (čičkova topola), jasen, orah, ptičiji javor, klen, kameno drvo...Izrađujemo nameštaj koji zadržava prirodni oblik i formu drveta što nameštaju daje posebnu draž. Naši proizvodi su: stolovi, komode, kuhinjski delovi, baštenske garniture, ugaone kuhinjske garniture, parket, ogledala, stone lampe... Sve po želji kupaca. Svaki komad nameštaja je unikat.

Hrast Abonos ( lat. Diospyros) drvo je tamne, gotovo crne boje veoma tvrdo i otporno na truljenje. Nastaje procesom prirodne humifikacije. Nekoliko hiljada godina sazrevalo je u mulju reke bez prisustva vazduha menjajući svoja svojstva uticajem minerala iz vode. Plemenito drvo nezamenljivo u umetnosti, crkvenoj arhitekturi, izradi instrumenata, nameštaja ...Ovo drvo je večno.

Kameno drvo teško je kao granit, kalcifikovano jos iz vremena paleolita, a pritom ima sva svojstva najobičnijeg komada drveta. Na njemu su vidljivi godovi, središte biljke, svi kanali koji su hranili stablo. Sve okovano i sačuvano u vremenu.

Mazer drvo je varijetet nastao usled nepravilnog rasta u veoma vlažnoj sredini. Topola, odnosno mazer, po strukturi je veoma lepo drvo. Kad se izvoskira dobija dubinu, treću dimenziju, pa izgleda kao mermer. Stareći, takvo drvo postaje sve lepše i plemenitije. Topola Mazer je u stvari deformisani deo stabla crne topole koji je jedinstveno dekorativan na našem području. Karakteristična je zbog velikog broja uraslih, slepih grana, nepravilno rasporedjenih pa se prilikom obrade dobija efekat treće dimenzije na površini.

Ptičiji javor (Acer Pseudoplatanus) ili džever javor, špiglasti javor, rebraš itd. Dosta je redak i jako skup. Koristi se za izradu instrumenata, naročito fagota u Nemačkoj.

Jasen (lat. Fraxinus) drvo je tvrdo i koristi se u izradi nameštaja, brodova, instrumenata, za ogrev itd.

Klen (lat.Acer campestre) je tvrdo drvo i u narodu se najčešće koristilo za izradu držalja za alatke.

Orah (lat. Juglans) - Kvalitet, čvrstoća, potpuno jedinstvena tekstura i boja, drvo našeg srpskog, šumadijskog oraha svrstava se među najskuplje vrste u svetu.